top of page

Uģis Veits- Ambīcija un darba mīlestība


9.augustā uz gardēžu plosta kāps “Valmiermuižas alus vēstniecības Rīgā ” šefpavārs Uģis Veits.

Uģis ir dzimis un audzis Liepājā, tas jūtams arī viņa dzīves uztverē un humora izjūtā.

Pirmo reizi saskarē ar virtuvi nonāca 17 gadu vecumā, Spānijā, kur pa vasaru strādāja nelielā ģimenes restorānā par trauku mazgātāju. Tur arī radusies interese par ēdienu un gatavošanu. Pēc vidusskolas beigšanas pārvācās uz Rīgu un sāka studēt Arābu valodas filoloģiju. Apstākļu sakritības pēc, atkal nonāca virtuvē Spīķeru kvartālā, uzņēmēja Jāņa Jenža restorānā, kur uzsāka profesionāla pavāra gaitas.

Vēlāk kopā ar šefpavāru Kārli Celmu palīdzējis atvērt un piecus gadus veiksmīgi vadīt nelielu ēdināšanas uzņēmumu “Tvaiks”, kā arī Latvijā pirmo street food busiņu - “SprīdEats”. Kopā atvērts un vadīts arī restorāns “Zoste” Berga Bazārā. Ar neatlaidību un smagu darbu no pavāra palīga līdz šefpavāra amatam esmu nonācis vien septiņu gadu laikā, stāsta Uģis Veits.

Visas pavāra prasmes esmu apguvis pašmācības ceļā no grāmatām, kā arī strādājot Rīgas restorānos. Uzskatu, ka galvenie virzītājspēki ir ambīcija un darba mīlestība, teic Uģis.

Zīmīgi, ka šobrīd Uģis ir šefpavārs “Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā”,- viņa vectēvs ilgus gadus bijis Pāvilostas alus brūža vadītājs un alus bijis līdzās jau no mazotnes.

Aicinām uz garšu un sajūtu baudījumu ar šefpavāru Uģi Veitu 9.augustā uz pop-up restorāna Vakars uz ezera|Dinner on the lake plosta!

Vārds: Uģis

Uzvārds: Veits

Bāzes vieta: Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā

Pasākuma datums: 9.augusts


bottom of page