top of page

Iziet no rāmjiem un īstenot idejas!

Šefpavārs Kaspars Jansons ikdienā darbojas restorāna “Muusu” virtuvē. 11. augustā viņš dosies uz Vestienu, lai ar gardiem ēdieniem pārsteigtu pop-up restorāna Vakars uz ezera|Dinner on the lake viesus.

Pusaudža vecumā plānojis ceļot, kā pavārs uz kuģiem, sācis mācības pavāru skolā un prakses laikā nokļuvis padomju ēdnīcā, kas licis saprast, ka tas nebūs īstais virziens.

Savas profesionālās gaitas sācis pie restorānā “Vincents” vidusskolas vecumā, piesakoties vasaras darbam. Pēc tā vairākus gadus strādājis un ēst gatavošanas prasmes spodrinājis “Hotel Bergs” restorānā. Stažējies arī Michelin restorānos Eiropā, piemēram, 2014. gada pasaules labākajā 3 Michelin zvaigžņu restorānā Noma (Kopenhāgena), 3 Michelin zvaigžņu restorānā Braiersbronn (Vācija) un 2 Michelin zvaigžņu restorānā La Table de Gourmet (Francija).

Arī viņš ir Latvijas garšu un produktu cienītājs. Lai arī atrast un sagādāt atbilstošas kvalitātes vietējos produktus ir grūts darbs, tas ir svarīgi. Kopā ar citiem sfēras kolēģiem nodibinājis organizāciju “Gastro Skauts”, kura, apkopojot savus zināmos resursus, var pateikt, kur un kad Latvijā dabūt labus pārtikas produktus.

Kaspars šajā pasākumā piedalās, jo tas paver iespēju iespēju iziet no ikdienas rāmjiem un īstenot idejas caur uzkrāto pieredzi. “Pavāra darbs nav tikai pagatavot ēdienu. Ir jārada kopsajūta, kad gribas atslābināties un ļauties.. Tāpēc arī dodos uz Vestienu, jo zinu, ka kopā ar dzīvām dabas skaņām ēdiens iegūs jaunas noskaņas”, teic Kaspars Jansons.

Vārds: Kaspars

Uzvārds: Jansons

Bāzes vieta: Restorāns “Muusu”

Pasākuma datums: 11.augusts

bottom of page