top of page

Jānis Siliņš zina, kā iepriecināt gardēžus!


7. jūnijā DINNER ON THE LAKE|VAKARS UZ EZERA viesus ar gardiem ēdieniem cienās šefpavārs Jānis Siliņš.

Jānis, kuru jau no bērnības vilinājusi kulinārija, ir skaistās Dikļu pils šefpavārs. Jau mazs būdams, viņš ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – vecmammu un vectēvu. Dikļi ir viņa mājvieta kopš dzimšanas. Dikļu pils restorānā strādā kopš tā atvēršanas- no sākuma par bārmeni, tad pakāpenski pierādot sevi un savas prasmes, nonācis šefpavāra amatā.

Dabā viss nemitīgi mainās, un man tas ir neizsīkstošs iedvesmas avots. Man vienmēr padomā ir jaunas idejas, kuras gaida savu kārtu, lai tiktu īstenotas!” atklāj šefpavārs Jānis Siliņš.

Viņš zina, kā iepriecināt gardēžus, un ļauj baudīt mūsdienīgas interpretācijas par Vidzemes lauku labumiem – tuvākajā apkaimē briedušiem ķirbjiem un āboliem, gādīgu saimnieku audzētiem trušiem un pļavu jēriem, turpat pils dīķī vai tuvējā ezerā ķertām zivīm. Ja pils saimnieks bijis medībās, ēdienkartē atradīsiet arī īpaši sagatavotus medījumus perfektās garšu kombinācijās.

Pateicoties talantīgajam šefpavāram Jānim Siliņam, Dikļu pils restorāns atzīts par vienu no labākajiem restorāniem Latvijā – tas ieguvis 9. vietu starp Latvijas restorāniem prestižajā White Guide Nordic 2018 restorānu ceļvedī Fine level kategorijā.

Kāpēc šefpavārs piedalās šajā pasākumā?

Ēst gatavošana ir Jāņa dzīvesveids un daba ir Jāņa stihija. Ja šīs abas lietas var apvienot tik fantastiskā vakariņu konceptā, tad tas ir lielākais win-win ne tikai pašam Jānim, bet arī visiem vakariņu baudītājiem. To nevar izstāstīt, bet Jūs to noteikti sajutīsiet!

Vārds: Jānis

Uzvārds: Siliņš

Bāzes vieta: Dikļu pils restorāns

Pasākuma datums: 7.jūnijs

Foto: Dikļu pils restorāns

bottom of page