top of page

SILTUMS - LAKATI UN VILLAINES MŪSU VIESIEM


Radot pasākumu VAKARS UZ EZERA | DINNER ON THE LAKE sapratām, ka ar mūsu sirds siltumu un viesmīlību nebūs līdzēts, lai viesiem būtu komfortabli un ērti saulei rietot. Meklējām dažādus risinājumus, jo nopērkamie pledi veikalos neapmierināja, gribējās ko īpašu. Risinājums tika atrasts, mūsu viesus pasākumos silda unikālas, siltas villaines un lakati par kuriem paldies "Mailīšu Fabrikai". Tas ir roku un sirds darbs, kas silda mūsu viesus vakariņu laikā, austie lakati un villaines ir unikālas savās krāsās un tās lieliski iekļaujas Kāla ezera ainavā, kā arī krāšņajos saulrietos.



Tradīcijas. Modernisms. Racionālisms. Vārdi, kas raksturo uzņēmumu „Mailīšu Fabrika”, kura logo redzama robota līnija - tagadne, kas šķir pagātni no nākotnes. Tās dibinātāja Ilze Mailīte atceras, ka jau no mazotnes liela uzmanība tika pievērsta tradīcijām, taču neapšaubāmi ģimenes prāti vienmēr bijuši atvērti jaunām idejām un riskam. Labs un uzticams palīgs lauku darbos allaž bija zirgs Pūpols, tomēr ar lielu nepacietību mājās tika sagaidīts tolaik modernais un reti sastopamais ūdens sūknis, radio ar plašu atskaņotāju, krāsainais televizors. Rokoties dzimtas vēsturē, valdzina arī senču inovācijas. Piemēram, vecvectēvs savā apkārtnē bijis pirmais, kura mājās ziemas tumšos vakarus gaišākus padarīja elektrība. Lielā spožā bumba sētā, ienākot krievu karaspēkam, tika noturēta par spiegošanas ierīci, tomēr tas bija zibens novedējs, kurš diemžēl nespēja novadīt un apslāpēt to traģēdijas spēku, kas notika vēlāk...

Šie stāsti iedvesmo. Katras paaudzes cilvēkam pienāk savs laiks atsperties un rīkoties. Pateicoties ELFLA projektu konkursam, kurā tika atbalstīts projekts „Mailīšu audumu fabrikas izveide Ērgļos”, ir uzsācies aktīvs darbs pie projekta realizācijas. Projekta mērķis ir mūsdienīgu audumu ražošana, saglabājot senču tradīcijas. Vēlme bija iegūt jaunākās tehnoloģijas, kuras pieejamas steļļu ražošanas nozarē, tāpēc „Mailīšu Fabrika” īpašumā ir Latvijā pirmās programmējamās stelles. Tās ražotas 2017. gadā un pēdējie programmatūras uzlabojumi arī veikti šajā gadā. Gods būt klāt brīdī, kad satiekas pagātne un tagadne, jo īpašumā iegūtas arī 20. gadsimta sākumā ražotās Vilumsona stelles, kuras uzskatāmas par tā laika programmējamām stellēm.

Programmējam sevi uz nākotni, atstājot pagātni kā labu un stabilu pamatu!


bottom of page