top of page

Vēlos celt vietējās virtuves līmeni!


24.maijā un 16.augustā vakariņasuz „DINNER ON THE LAKE” plosta gatavos un pasniegs zivju restorāna „Le Dome”šefpavārs Sergejs Širipovs.


To, ka vēlas savu profesionālo darbību saistīt ar ēst gatavošanu sapratis jau 13 gadu vecumā, kad interesi piesaistīt sāka kulinārie raidījumi un mammas recepšu grāmatas. 18 gadu vecumā pabeidzis Rīgas kulināro tehnikumu, kā viens no labākajiem. Tālākais ceļš aizvedis uz Angliju, kur 5 gados strādājis un iedvesmojies gan viesnīcu, gan Michelin zvaigžņu restorānos. Taču sapratis, ka vēlas atgriezties dzimtenēun celt vietējās virtuves līmeni.


Sergejs Šiporovs savu šefpavāra karjeru vairāk kā 15 gadu garumā ir veidojis atzītos restorānos gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām, papildus pavāra darbam iegūstot atzinības un augstus novērtējumus prestižos Latvijas un starptautiskos pavāru konkursos.


Sergejs uzskata: „Pavāra profesija ir nemitīgs jaunrades process, tā ir pilna dažādiem izaicinājumiem, tāpēc ir aktīvi jāseko līdzi garšas tendencēm ne tikai Latvijā, bet arī Eiropas mērogā.


Darbs restorānā„Le Dome” ir liels izaicinājums, jo ir jāgatavo pārsvarā no vietējām zivīm. Sergejs ik dienu atklāj viesiem jaunas zivju ēdienu nianses, demonstrē prasmīgu zemnieku piedāvātās produkcijas izmantošanas iespējas un rada smalkus garšas salikumus, pielietojot Eiropas kulinārijas tehnikas.


Uz jautājumu, kāpēc piedalīsies „Dinner on the lake”, šefpavārs teic „Neesmu bijis pie Kāla ezera. Bet esmu dzirdējis, ka tur esot ļoti skaisti. Gribu pats to ieraudzīt!” Tāpat, šefpavārs labprāt izmantotu iespēju gatavot no Kāla ezerā mītošajām zivīm. Nesen piedalījies Imagehouse Riga organizētājās gourmet 3 kārtu brokastīs.


Aicinām uz gastronomisko baudījumu kopāar šefpavāru Sergeju Šiporovu!

Pasākumu datumi: 24.maijs un 16.augusts

Vārds: Sergejs

Uzvārds: Šiporovs

Bāzes vieta: zivju restorāns „Le Dome”

Foto: S. Šiporova, restorāna „Le Dome” arhīvs

bottom of page