top of page

Garšu eksplozijas ar Ēriku Dreibantu un Mārtiņu Sirmo


Kolorītais šefpavāru duo Ēriks Dreibants un Mārtiņš Sirmais komentārus neprasa. 31.maijā viņi kāps uz DINNER ON THE LAKE plosta, lai viesus aizvestu brīnišķīgā garšu ceļojumā.

Ēriks Dreibants ir viens no pieredzes bagātākajiem un zināmākajiem pavāriem, Latvijas Restorānu biedrības dibinātājs, viens no manifesta „Mūsdienu Latvijas virtuve” līdzautoriem, kustības un pasākumu DABAS GARŠA ideju autors, vairāku grāmatu autors, putnu vērotājs un dabas draugs- liela personība gastronomiskajā pasaulē un arī ārpus tās.

Ēst gatavošana ir šefpavāra kaislība jau kopš skolas gadiem, viņš gatavoja gan mājās, gan uz ugunskura ornitologu pulciņa pārgājienos. Savu nākotni gan saistījis ar bioloģiju.

Mārtiņš Sirmais nāk no Dikļiem, beidzis Smiltenes tehnikumu, pavāra gaitas sācis restorānā “Osiris”. Pavāra profesiju izvēlējies, lai krīzes laikā nodrošinātos ar arodu, kurā strādājošie vienmēr būtu paēduši. J Interesanti, ka šefpavārs ir autors vairāku zināmu pankroka grupu dziesmu vārdiem. Mārtiņš Sirmais ir aktīvs ne tikai virtuvē, bet arī ārpus tās. Viņš, tāpat kā Ēriks Dreibants, piedalās dažādos ar ēst gatavošanu saistītos pasākumos, labprāt dalās savā pieredzē un zināšanās ar citiem. Sirmais ir arī vairāku pavārgrāmatu autors, kā arī televīzijas raidījumu vadītājs. Šefpavārs uzskata – lai pavāra profesijā iekarotu augstākās virsotnes,

mērķa sasniegšanā jābūt gatavam ieguldīt 99% darba. Interesanti, ka iedvesmu ēst

gatavošanai smeļas arī mākslas pasaulē, apmeklējot mākslas galerijas.

Kopā viņi saimnieko “3 pavāru restorānā Tam labam būs augt”, kā arī savvaļas ēdienu “Restorānā 3”. Abi restorāni iekļuvuši labāko TOP 30 augšgalā. Tāpat abi kopā izveidojuši garšvielu līniju “Sirmais&Dreibants”. Savā ēst gatavošanas koncepcijā ir par to, lai izmatotu dabas veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. Gatavojot ēdienus, izmanto produktus no mēles līdz astei, raugās, lai produkti būtu kvalitatīvi un sertificēti, audzēti atbilstoši atbildīgas audzēšanas un zvejas normām.

Ēriks Dreibants: “Kopīgi dalāmies domās un darbos, lai mūsu bērniem šo zemi atstātu labāku, nekā to saņēmām mēs!”

Ļaujies garšu eksplozijām ar Ēriku Dreibantu un Mārtiņu Sirmo!

Vārds: Ēriks/Mārtiņš

Uzvārds: Dreibants/Sirmais

Bāzes vieta: “3 pavāru restorāns Tam labam būs augt”, “Restorāns 3”

Pasākuma datums: 31.05.2018

Foto: 3 pavāru restorāns Tam labam būs augt

bottom of page