top of page

Raimonds Zommers

Restorāna “Entresol” saimnieks un šefpavārs Raimonds Zommers ir viens vistitulētākajiem pavāriem Latvijā. Viņš ir biedrības “Pavāru klubs” valdes priekšsēdētājs, kā arī Latvijas viesnīcu un restorānu valdes sastāvā. Piedalījies un uzvarējis vairākos TV gatavošanas raidījumos. Personība virtuvē un ārpus tās. Savas zināšanas apkopojis grāmatā “Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve”.

To, ka viņa dzīves aicinājums ir pavārmāksla sapratis jau pusaudža gados. Abi vecāki pratuši gatavot, bet tētim tas padevies īpaši labi. Kā vecākais brālis, daudz gatavojis savām mazākajām māsām un brālim. Pavāra profesiju apguvis Kandavas lauksaimniecības tehnikumā, vēlāk absolvējis Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolu. Pirms sava restorāna “Entresol” atvēršanas, Raimonds pieredzi guvis arī zināmajā restorānā “Kaļķu vārti”. Viņš, tāpat, kā lielākā daļa Latvijas šefpavāru ir Latvijas garšu un vietējās produkcijas cienītājs.

“Lai kļūtu par labu pavāru, ir jāiet soli pa solītim. Lēni, lēnītiņām. Izprotot un saprotot katra vietu un pienākumus virtuvē. Sagriežoties, pārsālot, saplēšot un neizdarot. Mācoties, klausoties un augot”, teic Raimonds Zommers.

Organizējot “Vakars uz ezera|Dinner on the lake”, kā arī citus pasākumus, mums ar Raimondu ir izveidojusies cieša un laba sadarbība, par ko mēs sakām lielu paldies.

Vārds: Raimonds

Uzvārds: Zommers

Bāzes vieta: Restorāns “Entresol”

Pasākumu datumi: 12.07 (vietas vairs nav pieejamas), 27.07

bottom of page